Διαμαντής Διαμαντίδης

Ο Διαμαντής Διαμαντίδης δραστηριοποιείται στην ελληνική κυρίως τραγουδοποιία περίπου 20 χρόνια, όμως η αγάπη του για την αμερικάνικη παράδοση στο τραγούδι ξεκίνησε από το 2006, όταν -διατηρώντας την ελληνική στιχουργική- δημιούργησε με ακόμα καμιά 10ριά ωραίες τύπισσες και τύπους το πολυμελές folk soul rock σχήμα της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής.

Με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους και σε ανάπαυλα αυτόν τον καιρό, ο Διαμαντής εξερευνά λίγο πιο μοναχικά την τραγουδοποιία του Bruce Springsteen (και μέσω της tribute band με το όνομα Radio Nowhere), του Bob Dylan, του Johnny Cash, του Ben Harper, της Joan Baez, της Johnny Mitchell, του Leonard Cohen, του Dave Matthews και του Jon Butler, μεταξύ άλλων. Συνάμα, ετοιμάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που, αν και πατάει στα χνάρια των προαναφερθένων τραγουδοποιών, τα “Μπαράκια” του Βαγγέλη Γερμανού, τα τραγούδια του Δήμου Μούτση στα τέλη των ’70s-αρχές ’80s, αλλά και η σπουδαία περίπτωση του Θανάση Παπακωνσταντίνου, δείχνουν το δρόμο για τα νέα τραγούδια.

Στο ακουστικό του set, παρουσιάζει κυρίως επιλεγμένα τραγούδια από την αμερικάνικη παράδοση στο τραγούδι, αλλά και κάποια δικά του κομμάτια, παλαιότερα, νεότερα και ακυκλοφόρητα.