Βασίλης Κανελόπουλος

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 με καταγωγή από το Ριζόμυλο Μεσσηνίας. Ξεκίνησε πολύ μικρός, με προτροπή των γονιών του κιθάρα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά (Δίπλωμα -Άριστα και 1ο Βραβείο). Έχει αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία σε πανελλήνιους  διαγωνισμούς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστες  όπως τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, την Λίζα Ζώη, τον Νότη Μαυρουδή κ.α. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ κιθάρας σε όλη την επικράτεια σε σημαντικούς συναυλιακούς  χώρους.

Επίσης, το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής το 2010 δημοσιεύει συνέντευξή του στα πλαίσια έρευνας για τους «Χρυσούς Εφήβους» και με αντίστοιχη προβολή στην τηλεόραση. Είναι σπουδαστής στη Μουσικολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Βυζαντινή  Μουσικολογία).

Παράλληλα, ασχολείται ενδελεχώς με τη μελέτη της  Ελληνικής μουσικής  και γενικά της Ανατολικής μουσικής παίζοντας στεριανό λαούτο (καθηγητές Χρήστος Ζώτος, Λευτέρης Φραγκιουδάκης) με σημαντικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του.

Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς τραγουδιστές και μουσικούς όπως τη Νένα Βενετσάνου, Κώστα Παυλόπουλο, Νίκο Γιασεμή- Σαραγούδα κ.α. Επίσης, έχει συνεργασθεί με σημαντικούς συνθέτες όπως ο Κώστας Γρηγορέας, Μιχάλης Αρχοντίδης, Κώστας Τσιλίδης, Νίκος Πιπέρης και νέους ανερχόμενους συνθέτες με λαμπρό μέλλον όπως ο Δημήτρης Καθαρόπουλος και Δημήτρης Νάνος.

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του είναι η συνεργασία με τον σπουδαίο συνθέτη και συγγραφέα  Κώστα Μυλωνά, δημιουργώντας έτσι την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με έντεχνα κομμάτια μαζί με τον κιθαριστή Μιλτιάδη Καραΐσκο.

Τέλος, είναι καθηγητής κιθάρας στο  Μείζον Ωδείο της Νίκαιας  και στο Σύλλογο Πελοποννησίων Πετρούπολης.