Μιλτιάδης Καραΐσκος

Ο Μιλτιάδης Καραΐσκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική (σαντούρι)  στη σχολή του Αριστείδη Μόσχου σε ηλικία μόλις 4 χρονών.
Συνέχισε τις σπουδές του, σχεδόν για δέκα χρόνια, με Δάσκαλο τον Τάσο Διακογιώργη, στον οποίο παρουσίασε τις πρώτες μουσικές δημιουργίες του στα επτά του χρόνια. Ενθουσιασμένος ο δάσκαλος του από την εξαιρετική μουσική αντίληψη του τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με την ευρωπαϊκή μουσική. Έτσι μετά από λίγο καιρό στο ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Λάζαρο Κουζινόπουλο ξεκίνησε να σπουδάζει Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή μουσική.

Με δάσκαλο τον Βασίλειο Καναρά σπούδασε κλασική κιθάρα κερδίζοντας υποτροφίες ως αριστούχος και αποφοιτησε παίρνοντας  Διπλώμα με Άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση δεξιοτεχνίας.
Συμμετείχε σε 7 πανελλήνιους διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας (1999-2011)  στους οποίους απέσπασε 7 βραβεία (πέντε πρώτα,  ένα δεύτερο και ένα τρίτο). Έλαβε μέρος σε τρία διεθνή φεστιβάλ κιθάρας στην Αγριά Βόλου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ νέων στο Σότσι της Ρωσίας. Ήταν μέλος της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου που σε συνεργασία με την κρατική ορχήστρα Αθηνών παρουσίασε έργα της Ευγενίας Μανωλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ασχολήθηκε συστηματικά με τη σύνθεση μουσικών έργων (πολλά εκ των οποίων κυκλοφόρησαν από διεθνείς δισκογραφικές εταιρίες) και με τη διασκεύη παραδοσιακών-λαϊκών έργων για κλασική κιθάρα. Έλαβε μέρος σε ηχογραφήσεις-εκδηλώσεις ως μουσικός (παίζοντας κλασική- ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, ούτι, άταστη κιθάρα, σαντούρι, μπουζούκι (τρίχορδο τετράχορδο), μπαγλαμά, τζουρά, ταμπουρά, ηλεκτρικό μπάσο)και ως βοηθός παραγωγού.
Αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε τις σπουδές του το 2014 στην Ποντιακή λύρα με Δάσκαλο τον Ηλία Υφαντίδη.
Από τα τέλη του 2016  συνεργάζεται με τον κιθαριστή Βασίλη Κανελλόπουλο, με τον οποίο στις αρχές  του 2017 κυκλοφόρησαν την πρώτη κοινή  δισκογραφική δουλειά τους, με  τίτλο: ‘’Δύο Ελληνικές Σουιτες’’,  στην οποία ερμηνεύουν έργα του διεθνούς φήμης συγγραφέα-συνθέτη Κώστα Μυλωνά.