Νίκος Κουτσιούλης – Δημήτρης Τσιμπώνης

Ο Νίκος Κουτσιούλης γεννήθηκε στην πόλη της Λάρισας το 1971. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα στη Λάρισα και τις συνέχισε στο Μακεδονικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του με βαθμό άριστα παμψηφεί από την τάξη διπλώματος του Λάμπρου Μπέκιου. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παρακολούθησε σεμινάρια κιθάρας ως ακροατής και ως ενεργός μαθητής με σολίστες – καθηγητές όπως οι DavidRussell, Tomas MullerPerring, Hubert Kappel, Aniello Dessiderio , LeoBrouwer MarcoSocias, J. Clertz, MarcoTamayo, LauraYang, ZoranDucic, Marcin Dylan , Ricardo Gallen Κώστα Κοτσιώλη κα.

Είναι κάτοχος πτυχίου ειδικού Αρμονίας . Έχει συμμετοχές σε συναυλίες μαζί με άλλους κιθαριστές, συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Βέροια, Κομοτηνή, Κύπρο, Λονδίνο κα.
Το έτος 2000 πήρε το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό του 2ου χειμερινού φεστιβάλ κιθάρας του Βόλου.
Το καλοκαίρι του 2000 ήταν καλεσμένος του Διεθνούς Φεστιβάλ κιθάρας της Κύπρου ως μέλος της ορχήστρας κιθάρας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ‘’ΔΙΑΧΟΡΔΟΙ’’.
Στα πλαίσια του ίδιου Φεστιβάλ συμμετείχε σε ρεσιτάλ νέων κιθαριστών Το καλοκαίρι του 2001 απέσπασε τιμητικό έπαινο στο διαγωνισμό του 6° διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας της Κέρκυρας. Το χρονικό διάστημα 2002-2008 ήταν μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού κιθάρας για ηλικίες έως 16 ετών στο διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας.
Τα έτη 2003-05 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταδιπλωματικό πρόγραμμα κλασικής κιθάρας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με τον διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή κιθάρας Κώστα Κοτσιώλη.

Είναι απόφοιτος του ΑΠΘ (τμήμα Μαθηματικών ),καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στα Μαθηματικά του τμήματος μαθηματικών και τεχνολογίας του ΕΑΠ με άριστα.
Έχει διδάξει μαθήματα κιθάρας από το 1992-1996σε διάφορα ωδεία στην Βέροια ,Λάρισα Θεσσαλονίκη  και στο Μουσικό σχολείο Λάρισας. Από το 2006 είναι διορισμένος ως μαθηματικός στην μέση εκπαίδευση. Από το 2011 μέχρι και σήμερα διδάσκει κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας (Σ.Ω.Λ).
Είναι μέλος της EGTA Ελλάδος από το 2015 και μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού κιθάρας για ηλικίες έως 21 ετών στο διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου.

Ο Δημήτρης Τσιμπώνης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1976. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 12 χρονών στο Λαρισαϊκό ωδείο από όπου πήρε και το πτυχίο του από την τάξη του Δημήτριου Κοπάνα. Για τα επόμενα 2 χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας στην τάξη διπλώματος Απόστολου Λιάλιου και στην συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταδιπλωματικό πρόγραμμα κλασικής κιθάρας του Νέου ωδείου Θεσσαλονίκης με τον διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή Κώστα Κοτσιώλη.

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρακολούθησε σεμινάρια κιθάρας ως ακροατής και ως ενεργός μαθητής με σολίστες – καθηγητές όπως οι Roland Dyens , Aniello Dessiderio , Leo Brouwer, Marco Socias, J.Clertz, Marco Tamayo,Zoran Ducic, Marcin Dylan, N.Koshkin, M.Barrueco κ.α. Το 2005 απέσπασε το β’ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό του 27ου Φεστιβάλ του Βόλου.
Είναι μέλος της EGTA Ελλάδος από το 2015 και μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού κιθάρας για ηλικίες έως 21 ετών στο διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου. Επίσης ίδιο φεστιβάλ έχει την θέση καλλιτεχνικού συμβούλου.
Έχει συμμετοχές σε συναυλίες μαζί με άλλους κιθαριστές, συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ Έχει διδάξει από το1998 σε πολλά ωδεία, σχολές και μουσικά σχολεία και αυτή την στιγμή εργάζεται στις λέσχες πολιτισμού της Λάρισας και Ωδείο Κολόβα στα Τρίκαλα , και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας (Σ.Ω.Λ.)

Scroll to Top