Λέττα Βασιλείου

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή και πήρε το πτυχίο και το δίπλωμα της με άριστα και διακρίσεις. Συνέχισε μετα-διπλωματικά μαθήματα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Σπούδασε ακόμα θεωρητικά μουσικής, πιάνο και κόρνο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με Έλληνες και ξένους σολίστ, έχει συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς σε σύνολα μουσικής δωματίου, έχει προσκαλεστεί σε μουσικά φεστιβάλ και σεμινάρια ως σολίστ και καθηγήτρια κιθάρας κι έχει δώσει συναυλίες και προσωπικά ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συνεργάζεται με τα ωδεία Κόνταλυ και Ελληνικό Ωδείο έχοντας φτιάξει μια ομάδα από νεαρούς κιθαριστές που έχουν διαπρέψει σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς κιθάρας. Διδάσκει επίσης στο σχολείο Ελληνοελβετική σχολή έχοντας δημιουργήσει την παιδική χορωδία του.

Ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία καθώς από μικρή έδειξε ιδιαίτερη έφεση στο γράψιμο.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία «Η πριγκίπισσα του βυθού», «O Μίμης ο Πατούσας», «Το γατάκι που ήθελε να γίνει αστροναύτης», «Τέσσερις φίλοι ψάχνουν τη Γη», (εκδόσεις Μίνωας), «Τσιρλιμίγκος ο ήσυχος καλικάντζαρος» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), «Τα μάρμαρα πετούν», (εκδόσεις Μίνωας), «Ένα χελωνάκι που το έλεγαν Λούη» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα), «Αγιοβασιλιάτικα Μπερδέματα», «Ο Αστερίας των Χριστουγέννων», «Τα παιδιά του Ουρανού» (εκδόσεις Κέδρος).

Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον κιθαριστή Ιάκωβο Κολανιάν για την έκδοση μιας μεθόδου κιθάρας για μικρούς κιθαριστές με τίτλο: «Το πρώτο μου βιβλίο για κιθάρα με Νότες Ζωγραφιές και Παραμύθια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νάκας.

Θέλοντας να συνδυάσει τη συγγραφή με τη μουσική παρουσιάζει τα βιβλία της σε παιδικές μουσικές παραστάσεις ενώ κυκλοφορούν και οι δισκογραφικές δουλειές της ως συνθέτης και στιχουργός με τίτλο «Ασημοπράσινο δάσος – Το σχολείο των ζώων» και «Ασημοπράσινο δάσος – Τα Χριστούγεννα» που κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρία Acroasis. Στην ίδια δισκογραφική εταιρία έχει κάνει την απόδοση στα ελληνικά του λιμπρέτου της παιδικής όπερας «Brudibar», κι έχει βοηθήσει στην παραγωγή των c.d. «Τα όργανα και τα τούμπανα» και «Μια καληνύχτα γλυκιά».

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.