2012: μικρός απολογισμός

Όλα τα φεστιβάλ έχουν κάτι μοναδικό, αλλά το 19ο είχε κάτι  … το ξεχωριστό!
Θες οι μαγικές συναυλίες , θες  η φανταστική παρέα μεταξύ  συμμετεχόντων σπουδαστών και μουσικών, θες  το υπέροχο και πολυπληθές κοινό, το έκαναν  πραγματικά αξέχαστο.

Συναυλίες

Στην εναρκτήρια βραδιά του φεστιβάλ στο Θέατρο “Απόλλων”,  ο Γιώργος Τοσικιάν έδωσε ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ κιθάρας στο πρώτο μέρος, ακολουθούμενο από μια συναυλία με τους Νικόλαο Πυλαρινό – βιολί και Ευάγγελο Νικολαΐδη – κιθάρα με ένα δυναμικό πρόγραμμα που ενθουσίασε το ακροατήριο.

Την δεύτερη μέρα στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης ο Βασίλης Καζούλης ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με τα τραγούδια του αλλά και με την παρουσία του στη σκηνή.  
Σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στον αγαπημένο χώρο αυτό χώρο της Ερμούπολης όπου έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο!

Η συναυλία της τρίτης ημέρας ήταν κατανυκτική.
Στον χώρο της Πινακοθήκης, με την υπέροχη ακουστική και ένα κοινό το οποίο κρατούσε κυριολεκτικά την ανάσα του, έγιναν δύο ρεσιτάλ υψηλοτάτου επιπέδου.  
Στο πρώτο μέρος ο Νίκος Ζάρκος εντυπωσίασε με ένα απαιτητικό ρεσιτάλ σε έργα Ελλήνων συνθετών ενώ στο δεύτερο μέρος ο Sebastien Vachez μάγεψε με τις συνθέσεις του και τις εμπνευσμένες του διασκευές.

Ο χώρος του κηπαρίου της Μεταμόρφωσης φιλοξένησε και την τέταρτη συναυλία του φεστιβάλ με το σύνολο “Σολβίστα” το οποίο αποτελείτο από τους Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Σταύρο Αγιαννιώτη (κιθάρα) και Σόλη Μπαρκή (κρουστά). Ο τίτλος της συναυλίας “Ταξίδι στο βυθό της μουσικής” εκφράζει την μαγική ατμόσφαιρα και τη ταξιδιωτική αίσθηση που μετέδωσαν στο κοινό.

Στην τελευταία συναυλία στο Θέατρο Απόλλων, η κιθαριστική ορχήστρα από σπουδαστές του Φεστιβάλ σε διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου έκλεισε το φεστιβάλ με διασκευές ροκ κομματιών.
Οι Rolling Stones είχαν την τιμητική τους και οι σπουδαστές τα κατάφεραν υπέροχα με τους δύσκολους  ρυθμούς των κομματιών αλλά και το σύντομο διάστημα προετοιμασίας που είχαν στη διάθεση τους.  
Είχε προηγηθεί η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού και μικρά κοντσέρτα από τους διακριθέντες.

Σεμινάρια – Διαγωνισμός

Τα σεμινάρια και ο διαγωνισμός έγιναν στον μαγευτικό χώρο της “Πινακοθήκης των Κυκλάδων”.   
Πολύτιμες γνώσεις στους σπουδαστές μετέδωσαν μέσα από τα Master class oι Sebastien Vachez, Γιώργος Τοσικιάν, Νίκος Ζάρκος.
Έγιναν μόνο οι 2 κατηγορίες του διαγωνισμού,  Α΄(μέχρι 14 ετών) και Β΄(μεταξύ 14 και 17 ετών). Χαρακτηριστικό είναι το άριστο επίπεδο άμιλλας και συνεργασίας που έδειξαν οι συμμετέχοντες.
Μπορείτε να δείτε  τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ >>

Δρώμενα, παρουσιάσεις

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή της Λέττας Βασιλείου η οποία έχει δημιουργήσει μια φανταστική ομάδα – παρέα με τους μαθητές της.
 Αποτελεί ένα πρότυπο για τη σχέση δασκάλου – μαθητή, που συμβάλει ουσιαστικά στη αποτελεσματική διδασκαλία και μετατρέπει το μάθημα σε μια ευχάριστη και ζωντανή εμπειρία για τα παιδιά  
Η Λέττα παρουσίασε με τους μαθητές της ένα δροσερό πρόγραμμα στο φιλόξενο χώρο του καφέ  “Delice” με σόλο αλλά και ντουέτα.

Scroll to Top