26ο Φεστιβάλ – απολογισμός

Το 2019 το Φεστιβάλ Κιθάρας γιόρτασε τα 26 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης, με μαγικές συναυλίες στους υπέροχους χώρους της Ερμούπολης που παρακολούθησε ένα  πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο κατάμεστο Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου με τους Αγγελική Κοκκίνη (φωνή) και  Πάνο Δραμυτινό (Κιθάρα) σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του «Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα».

Την επόμενη μέρα στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων το «Duo Capriccioso» με τις Κλεοπάτρα Κυρτάτα – φλάουτο και Αθανασία Νικολακοπούλου – κιθάρα  έπαιξε μουσική από την Λατινική Αμερική ενώ ο Adnan Ahmedic από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη έδωσε ρεσιτάλ με διασκευές του σε γνωστές μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια.

Την Τετάρτη στην Πιάτσα στην Άνω Σύρο ο τραγουδιστής, κιθαριστής και συνθέτης Peter Gerendas από την Ουγγαρία τραγούδησε μπαλάντες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις εντυπωσιάζοντας με τα πλούσια ηχοχρώματα από τη φωνή και τη κιθάρα του.

Michalis Sourvinos

Την επόμενη μέρα στην Πινακοθήκη η παιδική κιθαριστική ορχήστρα «Μουσικό κουτί» σε διδασκαλία Χρήστου Σέλα, συγκίνησε με το θαυμάσιο παίξιμο και συγχρονισμό των μικρών παιδιών ενώ στο δεύτερο μέρος ο εκπληκτικός βιρτουόζος κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος εντυπωσίασε με την δυναμική του ερμηνεία.

Το φεστιβάλ έκλεισε την Παρασκευή 26 Ιουλίου με μια μαγική βραδιά στον υπέροχο χώρο του Ησυχαστηρίου, δίπλα στη θάλασσα και με θέα τα «Βαπόρια» της Ερμούπολης με τους νικητές των «Κιθαριστικών Αγώνων» και την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου.

Scroll to Top