Αυλαία έριξε το 29ο Φεστιβάλ κιθάρας | Ανανέωσε το ραντεβού του για του χρόνου

Με μία λιτή μεν εντυπωσιακή και χορταστική δε τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το 29ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Σύρο στον ιστορικό χώρο του Θεάτρου Απόλλων, σε έναν χώρο που όπως μας ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, κ. Άγγελος Νικολόπουλος, συνδέθηκε αμετάκλητα με τη διοργάνωση, καθώς ήδη από τα πρώτα χρόνια, όταν ακόμα το Θέατρο Απόλλων βρισκόταν σε καθεστώς ανακαίνισης και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, το φεστιβάλ είχε διεξάγει εκδήλωση εντός του εργοταξίου.

Κατά την έναρξη της τελετής ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε το σύνολο των συντελεστών της διοργάνωσης και ειδικά την αντιδήμαρχο πολιτισμού, κ. Αλίκη Λεονταρίτη, η οποία τον βράβευσε με μία τιμητική πλακέτα για την συνεισφορά του καθώς όπως ανέφερε εδώ και αρκετά χρόνια η Σύρος έχει αποκτήσει την ταυτότητα του νησιού των φεστιβάλ και το φεστιβάλ κιθάρας έχει συμβάλει τα μέγιστα στη συγκρότηση αυτής της ταυτότητας όντας εκ των πρώτων φεστιβάλ που καθιερώθηκαν και πλέον αποτελεί θεσμό.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πανηγυρικής συναυλίας και τελετή λήξης του φεστιβάλ περιλάμβανε την παρουσίαση ορισμένων κομματιών από το κιθαριστικό σύνολο “Syros junior guitar ensemble” υπό τη διεύθυνση του Ιορδάνη Γυμνόπουλου, έπειτα, σειρά πήρε το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Νάκη, το οποίο και συγκίνησε το κοινό παίζοντας και ερμηνεύοντας αγαπημένα κλασικά κομμάτια όπως το «Αστέρι του Βορριά» του Μάνου Χατζηδάκι, ενώ την τελετή έκλεισε η Κιθαριστική ορχήστρα του 29ου Φεστιβάλ σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου ξεσηκώνοντας το κοινό καθώς ο Άγγελος Νικολόπουλος μας κάλεσε να γίνουμε συμμέτοχη βαρώντας παλαμάκια και κρατώντας το ρυθμό όταν το σύνολο έπαιζε το «Γαλάζιο Δούναβη» και το «We will rock you»

Πηγή:
https://www.logotypos.gr/

Scroll to Top