Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών»

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων “Η Πασσαρών” είναι από το 2012 ένα επίσημα αναγνωρισμένο Σωματείο (σύλλογος) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έπειτα από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, ενώ η δράση του ξεκίνησε ανεπίσημα λίγα χρόνια νωρίτερα. Με όχημα το κιθαριστικό σύνολο, σκοπός του Σωματείου είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση διαφόρων μουσικών ειδών, καθώς και η συνεργασία και σύμπραξη με άλλους μουσικούς και μουσικά σύνολα.

Το όνομα «Πασσαρών» αναφέρεται στην ομώνυμη αρχαία πρωτεύουσα της Ηπείρου, που μεταξύ άλλων ήταν πατρίδα της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η οποία, σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες και ευρήματα, είναι πολύ πιθανό να ταυτίζεται με την περιοχή που βρίσκεται ο Ναός Αρείου Διός Ροδοτοπίου.

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, από το 2012 έως σήμερα έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 90 συναυλίες, τόσο στην περιοχή των Ιωαννίνων όσο και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς επίσης σε Βουλγαρία και Πολωνία. Οι συναυλίες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • Μουσικές βραδιές αποκλειστικά αφιερωμένες στο Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Παραμυθιά, Λευκάδα και Αμφιλοχία
  • Ευρωπαϊκές ημέρες μουσικής σε Αγρίνιο και Πάργα
  • Πανελλήνιες Συναντήσεις Συνόλων & Ορχηστρών Κιθάρας, σε Βόλο, Βέροια, Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα
  • Μαθητικές συναυλίες στην αίθουσά του στο Ροδοτόπι
  • Πρόγραμμα Erasmus+ στην Πολωνία
  •  Άλλες συναυλίες: σε Βέλινγκραντ Βουλγαρίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ένωση Αποφοίτων Βελλάς, Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου, Βαρκαρόλα Κέρκυρας, τηλεοπτικές παραγωγές τοπικών καναλιών, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Επίσης, ιδιαίτεροι σταθμοί στη μουσική δραστηριότητα του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου αποτελούν οι παρακάτω παραγωγές επαγγελματικών βίντεο με μεταγραφές και διασκευές έργων σε πρώτη εκτέλεση για σύνολο κιθάρας:

Τέλος, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δήμο Ζίτσας, στον οποίο ανήκει γεωγραφικά, έχει διοργανώσει 6 πανελλήνιες συναντήσεις συνόλων και ορχηστρών κιθάρας στα Ιωάννινα.

Περισσότερα για το προφίλ και τις δραστηριότητες του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου διατίθενται στην ιστοσελίδα του: https://guitar-ioannina.blogspot.com/

Scroll to Top