Κώστας Μανωλκίδης

Γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα κλασικής κιθάρας με τη Λέττα Βασιλείου το 2002 από την οποία έμαθε σε πολύ μικρή ηλικία ότι η μουσική είναι ιστορία,  συναισθήματα, στιγμές, αλλά κυρίως είναι ένας τρόπος κατανόησης και συμφιλίωσης με τη ζωή.
Στο Λύκειο σταμάτησε να ασχολείται για λίγα χρόνια με το όργανο αλλά ύστερα από την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μουσική.

Το 2014 πήρε Πτυχίο Κιθάρας με τον Βαγγέλη Σιμιντζή και Πτυχίο Αντίστιξης με τον Νίκο Παναγιωτάκη, σπουδάζοντας παράλληλα Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συμμετείχε σε σεμινάρια και διαγωνισμούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας και γνώρισε ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αισθητικό του κριτήριο.
Το 2018 απέκτησε Δίπλωμα στην Κιθάρα με καθηγητή τον Άγγελο Μπότση, καθώς και Πτυχίο Αντίστιξης με τον Νίκο Παναγιωτάκη.

Έχει παρακολουθήσει masterclass με τους [ενδεικτικά]: Dejan Ivanovic, Vladimir Gorbach, Duo Melis, Craig Ogden, Zoran Dukic, Hubert Kappel, Leo Brouwer και έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς στους οποίους βραβεύτηκε με [ενδ.]:

Α’ Βραβείο: Γιορτές Κιθάρας (2018)
Α’ Βραβείο: Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (2017)
Β’ Βραβείο (& Ά Βραβείο Επιτροπής Μαθητών Ωδείου ΚΕΠΑ Βέροιας) στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών, Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (2017)
Β’ Βραβείο: Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας (2017)
Γ’ Βραβείο: Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (2017)