Δημήτρης Βουτσάς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αλλά και με σπουδές στο κλασικό τραγούδι και μετέπειτα στο σύγχρονο και jazz, έρχεται στην Αθήνα, όπου και διακρίνεται ως ερμηνευτής στην 4η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, του Παρασκευά Καρασούλου, το 2013.

Έχει δισκογραφήσει πρωτότυπα τραγούδια νέων δημιουργών της 4ης ακρόασης, Κώστα Τζάνου (2014) και Σπύρου Παρασκευάκου (2017). Το 2016 συμμετείχε στον παιδικό δίσκο ‘ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ’ σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και στίχους Παρασκευά Καρασούλου και Γιάννη Βασιλόπουλου, μαζί με τους Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κορίνα Λεγάκη και Δήμητρα Σελεμίδου. To 2018 συμμετείχε στον δίσκο ‘Vertigo’, σε έναν κύκλο τραγουδιών σε μορφή σουίτας, βασισμένο στην ποίηση του Gustavo Adolfo Bequer σε μουσική του Νίκου Χατζηελευθερίου και ποιητική απόδοση στα ελληνικά από τον Περουλή Σακκελαρίδη. Στο δίσκο συμμετέχει, επίσης, η Χριστίνα Πουπάλου.

Το Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το single ”Frida” από τον επερχόμενο -πρώτο του- προσωπικό δίσκο με τίτλο “Βλέμμα στο Βυθό”, που θα κυκλοφορήσει το 2021 από τη Μικρή Άρκτο, σε μουσική του Μίμη Νικολόπουλου και στίχους της Φωτεινή Λαμπρίδη, καθώς και μια συμμετοχή του Γιάννη Βασιλόπουλου.

Το 2021, συμμετέχει επίσης ως ερμηνευτής στα “Μαδριγάλια”, τη νέα δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Τρανουδάκη, ο οποίος μετά από χρόνια επιστρέφει με δώδεκα μελοποιημένα κυπριακά ποιήματα 16ου αιώνα, μελοποιημένα από τον ίδιο και προσαρμοσμένα για κλασική κιθάρα από τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Scroll to Top