Μιχάλης Σουρβίνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ.Βαινδηρλή και στην συνέχεια  παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College. Πήρε πτυχίο & δίπλωμα  στην Κλασική κιθάρα από το «Ν.Ω.Θ»  με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο «Athenaeum» με καθηγητή τον Χ. Ξανθουδάκη & πτυχίο Αντίστιξης και Φυγής από το «Ωδείο Ζωγράφου». Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του «Δημοτικού Ωδείου Πειραιά»  με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους : L.Brouwer, P.Bellinati, H.Kuppel, M.Socias , Z.Dukic , Los Angeles Quartet κ.α.

Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1o Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α  στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich – Koslar της Γερμανίας, το 3ο Βραβείο με το «Romido Cuerda Quartet» στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004, το ειδικό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Aschaffenburg τον Μάρτιο του 2014 στη Γερμανία με το «Fuego   Guitar Trio», για τη μεταγραφή και εκτέλεση του 6ου Βραδεμβούργιου κοντσέρτου του J.S.Bach κ’ το 1ο  Βραβείο με το ‘’Athens Chamber Ensemble 2012’’ ( ΑTHchENS 20-12) στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Δήμου Αθηναίων στο Athens Garden Festival 2019.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων , την ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και άλλες μεγάλες ορχήστρες υπό την διεύθυνση των L. Brouwer,  Θ. Αντωνίου, Λ. Καρυτινού,  Β. Φιδετζή,  Α. Μπαλτά,  Μ. Λογιάδη  κ.α

 Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει διδάξει σε σεμινάρια και masterclasses μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή  Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στη Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ  Euro Art Meeting  στο Wroclaw  της Πολωνίας,  στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο 4ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας, στο «Forum Gitarre Wien 2011», στο 4ο Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Τιράνων (2016)  στην Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων», στο «Gitarrenfestival Gevelsberg 2018-2019 (Γερμανία) κ.α.

Συμμετείχε ως σολίστ και καθηγητής στα φεστιβάλ του Σ.Ε.Κ: Θράκης, Καρδίτσας, Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ιονίων νήσων, Βόλου, Αμφίκλειας,  Πειραιά.                 

Εμφανίστηκε ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα και σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ και στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Τουρκία,  Κύπρο , Αίγυπτο κ.α.Συμμετέχει ως μέλος επιτροπής σε Διεθνείς και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας.

Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Κύπρο με την ηθοποιό κ’ τραγουδίστρια Μελίνα Μποτέλη με την παράσταση «Στων Κεριών το Φως» (φωνή-κιθάρα) η μουσική της οποίας κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Μ.Β.Ι . Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Αλίκη Καγιαλόγλου, με την οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα CD με ποίηση του F. Pessoa και πορτογαλικά τραγούδια (fados).

Έχει διδάξει σε πολυάριθμες Μουσικές Σχολές, Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία και Μουσικά Σχολεία στην Αθήνα και την περιφέρεια. Διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου σε ωδεία της Αθήνας και σε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Eίναι καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Μουσικής Παράλιας Φθίας», ιδρυτικό μέλος του «Fuego Guitar Trio» και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του «Athens Chamber Ensemble 2012».

Για το 2019-2020 έχει προγραμματισμένη περιοδεία στα Βαλκάνια και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Έργα του και συνθέσεις του κυκλοφορούν από τον εκδοτικό οίκο «Παπαγρηγορίου-Νάκα».

Scroll to Top