Νίκος Χατζηελευθερίου

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Ανώτερα Θεωρητικά και σύνθεση με τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο. Έχει στο ενεργητικό του πλήθος εμφανίσεων, κυρίως με σύνολα μουσικής δωματίου, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ηχογραφήσεις, δισκογραφία και εκδόσεις.

Από το 2005 έχει ιδρύσει και διευθύνει το μουσικό σύνολο Guitarte Ensemble, το οποίο έχει στο ενεργητικό του πληθώρα εμφανίσεων, αναδεικνύοντας σειρά πρωτότυπων σύγχρονων έργων και παρουσιάζοντας μια σειρά μεταγραφών από διάφορα στυλ και εποχές της μουσικής. (CD “Traces”, και “4 Concerti grossi…a preparar l’avvenire).
Έχει παρουσιάσει πλήθος μεταγραφών του σχεδόν από όλα τα είδη και τις εποχές της μουσικής, για κιθάρα και σύνολα. Έχει συνθέσει και παρουσιάσει μουσική για κιθάρα, μουσικά σύνολα, κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, Φ. Πεσσόα, Γ. Α. Μπέκερ (CD “Vertigo”-ekfrassis productions), καθώς και για θεατρικές παραστάσεις, Φ. Γ. Λόρκα – Γέρμα, Σαίξπηρ – Βασιλιάς Ληρ, Αριστοφάνης – Όρνιθες και Αχαρνής για παιδιά  (CD “Aristofanis junior- ekfrassis productions) κ.ά.

Scroll to Top