Γιώργος Νάκης

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε κλασική κιθάρα (Πτυχίο Κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Δίπλωμα Κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων), θεωρητικά μουσικής (Πτυχίο Ωδικής), Επιστήμες Αγωγής (Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε αρκετά σεμινάρια κλασικής κιθάρας με επώνυμους Έλληνες και ξένους σολίστ.

Εργάστηκε ως καθηγητής κιθάρας, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (1996-2007), σε μουσικά σχολεία (2002-2004), στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (1996-2016), ενώ από το 2015 ως σήμερα συνεργάζεται με το Σύγχρονο Ωδείο Ιωαννίνων. Επιπλέον, από το 2005 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία.

Το 2012 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών», ο οποίος αποτελείται από σπουδαστές κιθάρας, άλλους κιθαριστές, μουσικούς και φίλους της μουσικής από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Το Κιθαριστικό Σύνολο, από την ίδρυσή του έως σήμερα, λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδίου.

Η μουσική του δράση περιλαμβάνει επίσης διασκευές, μεταγραφές και ενορχηστρώσεις μουσικών έργων για σύνολα κιθάρας, σύνθεση του έργου «Ηπειρώτικα Πατήματα» για σόλο κιθάρα, καθώς και συμμετοχή του ως κιθαριστής σε διάφορα μουσικά σύνολα στην περιοχή της Ηπείρου.

Προσωπικό του ιστολόγιο: https://georgios-nakis.blogspot.com/

Scroll to Top