Πέτρος Ρίστας

Γεννήθηκε στη Βέροια. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Κλασική κιθάρα, Φούγκα-Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση Σύνθεση και Διεύθυνση Χορωδίας,με τους καθηγητές συνθέτες μαέστρους Β .ΔΕΛΛΙΟ, ΣΠ. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΙΧ ΤΡΑΥΛΟ, ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΣΗ και τους καθηγητές  κιθάρας Χαρ ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ  Γ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ.

Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές σπούδασε JAZZ πιάνο – σύνθεση με τον πιανίστα Μ. ΑΛΕΞΙΟΥ. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με καταξιωμένους μαέστρους  Ηλ Βουδούρη και τον J.CONTA καθώς και σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας .Έχει συνθέσει μια σειρά από έργα για κλασική ορχήστρα καθώς επίσης και έργα για μικρά ορχηστρικά σύνολα. Τα τελευταία χρόνια γράφει μουσική και τραγούδια για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Μερικές από αυτές
 στο «Φεγγαρόφωτο», ο «Σιμιγδαλένιος» ο «Εγωιστής Γίγαντας» καθώς και τη μουσική για την μικροόπερα του Ευθ. Βαρλάμη για τον Μ.Αλέξανδρο.

Έχει διευθύνει ορχηστρικά σύνολα καθώς επίσης έχει ενορχηστρώσει μια σειρά από έργα ελληνικής και ξένης μουσικής. Ενορχηστρωτήs και μαέστροs στο αφιέρωμα για τον Μανώλη Μητσιά με σολίστα τον ίδιο τον τραγουδιστή. με την σύμπραξη μουσικών από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΣΤ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ,το καλοκαίρι του 2011 ,στο θερινό άλσοs τηs Βέροιαs .Ενορχηστρωτήs και μαέστροs στο αφιέρωμα για τον ΣΤ Ξαρχάκο στον Χώρο Τεχνών τηs Βέροιαs. Έργα του έχουν παιχτεί σε πολλές πόλεις τη Ελλάδας καθώς επίσης και στο μέγαρο μουσικής της Αθήνας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και διδάσκει κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο της Βέροιας, Ιδρυτής και Μαέστρος στο ορχηστρικό κιθαριστικό σύνολο Artguitaristaς. Έχει διδάξει ως καθηγητής θεωρητικών-χορωδίας και κλασικής κιθάρας στα μουσικά σχολεία Κατερίνης –Σερρών –Αμυνταίου- Σιάτιστας -Πτολεμάιδας ,Καστοριάς Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Αριστοτέλης και διδάσκει ως καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και κλασικής κιθάρας. Ιδρυτής και μαέστρος στο φωνητικό-οργανικό σύνολο Μονόγραμμα.

Scroll to Top