Βαγγέλης Τούντας

Ο Βαγγέλης Τούντας είναι βραβευμένος συνθέτης, και μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική, αρχίζοντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Μάνο Αναγνώστου και αργότερα θεωρητικά μαθήματα με τον Στέλιο Βλασσόπουλο.

Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο κλασσική κιθάρα με τον Άγγελο Νικολόπουλο και Ανώτερα Θεωρητικά με την Ειρήνη Αρχάυλη. Ως σολίστας του βιολιού ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με την ελληνική παραδοσιακή μουσική καθώς και με την world και ethnic music.

Έχει πολλές συμμετοχές σε ηχογραφήσεις και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Από το 2002 ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική παραγωγή την ενορχήστρωση και την μουσική τεχνολογία. Έχει συνθέσει ορχηστρική μουσική για θέατρο, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά spot, όπως και πολλά τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την παραγωγή, ενορχήστρωση και σύνθεση μουσικής για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική στις ταινίες «Κάνε το Βήμα» 2015, «Αγαπά σαν να μην υπάρχει αύριο» (Silver Cannes Lion 2016), «Από την αρχή» 2017, που απέσπασε ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ  Δημιουργικότητας των Καννών (Cannes Lions International Festival of Creativity), «The taste of love» 2018, «Robogirl» 2019, στο Ντοκιμαντέρ The Real Robokids (Silver Cannes Lion 2021), «Μικρές Ιστορίες Μεγάλης Αγάπης» 2022 κ.α.

Solo Performance (Project)

To Solo Music Performance είναι ένα διαδραστικό μουσικό πρότζεκτ που ταξιδεύει σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Ξεκινώντας με lounge διάθεση και καταλήγοντας σε dance ethnic ατμόσφαιρες, ο Βαγγέλης Τούντας ηχογραφεί επιτόπου ήχους και μελωδίες που αναπαράγονται συνεχώς (livelooping) ενώ με τα διάφορα εφέ που χρησιμοποιεί στο βιολί , την κιθάρα, τα πλήκτρα και τα κρουστά , συνδέει, συνοδεία φωνητικών, τον παραδοσιακό ήχο του βιολιού με απρόβλεπτα μουσικά είδη και στιλ.

Το violin performance του Βαγγέλη Τούντα σε συνδυασμό με το προ ηχογραφημένο υλικό δημιουργεί ένα απολαυστικό happening, μια πληθώρα ηχοχρωμάτων και μουσικών υφών με γνωστά ακούσματα από τον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και μελωδίες του ίδιου, καθώς επίσης και από covers πολύ γνωστών τραγουδιών από την ποπ , τζαζ, ροκ, και world music σκηνή.

www.vaggelistountas.gr

Scroll to Top