28ο Φεστιβάλ κιθάρας

Ο κόσμος της μουσικής υποδέχεται τις μουσικές του κόσμου

Το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου. Με φανατικό κοινό σε Ελλάδα κι εξωτερικό καταφέρνει εδώ και 28 χρόνια να τοποθετεί κάθε καλοκαίρι, τη Σύρο στο επίκεντρο των μουσικών εκδηλώσεων και να αφήνει ικανοποιημένους όλους όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Άγγελος Νικολόπουλος, μίλησε στην ¨Κοινή Γνώμη” για τη φετινή διοργάνωση: “ Φτάσαμε αισίως στο 28ο φεστιβάλ κιθάρας, ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο κι όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, έχει κεντρικό άξονα την κιθάρα με ιδιαίτερες μουσικές εκδηλώσεις. Περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής και σεμινάρια από μουσικούς και καθηγητές. Γίνεται επίσης ένας διαγωνισμός για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Για παιδιά μέχρι 14 ετών, για παιδιά από 14 έως 17 και για ανθρώπους από 17 και πάνω”

Το φεστιβάλ δεν θέλει να επαναλαμβάνεται και κάθε φορά προσπαθεί με κατάλληλες μουσικές προτάσεις να αναδείξει νέους όμορφους χώρους στην Ερμούπολη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκδηλώσεις γίνονται σε διαφορετικά μέρη. “Φέτος, η έναρξη και το κλείσιμο του φεστιβάλ θα γίνουν στο θέατρο Απόλλων, ενώ θα δοκιμάσουμε και έναν καινούργιο χώρο, το ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, που μας έχουν προτείνει οι συριανοί φίλοι του φεστιβάλ. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης για δύο μέρες την υπεροχή αυλή του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, κάτι που το είχαμε κάνει και πέρυσι και έδωσε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα” είπε ο κ. Νικολόπουλος ενώ ερωτώμενος στη συνέχεια για το πως καταφέρνει το φεστιβάλ να υπάρχει τόσα χρόνια και να σημειώνει κάθε φορά τέτοια επιτυχία, μάς εξήγησε: “Το φεστιβάλ έχει δημιουργηθεί με μεράκι και το έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος της Σύρου ενώ έχει κάνει αίσθηση και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να δημιουργούμε σταθερά ένα φιλικό κλίμα χωρίς εκκεντρικότητες , εγωισμούς ή υπεροψίες, κάτι σύνηθες στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι πολύ σημαντική και η επαφή μας με τα παιδιά, γιατί το φεστιβάλ εκτός από το συναυλιακό, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Με τα μαθήματα, τις συναυλίες, τα σύνολα και τον διαγωνισμό με όρους ευγενής άμυλας, έχουμε δημιουργήσει μια μοναδική μουσική ατμόσφαιρα κάτι που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα όλα αυτά τα χρόνια”.


ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ – Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022 /   Συντάκτης: Λίνα Θεολογίτου

Scroll to Top