Λέττα Βασιλείου

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή και πήρε το πτυχίο και το δίπλωμα της με άριστα και διακρίσεις. Συνέχισε μετα-διπλωματικά μαθήματα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Σπούδασε ακόμα θεωρητικά μουσικής, πιάνο και κόρνο. Είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του τμήματος  Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με Έλληνες και ξένους σολίστ, έχει δώσει συναυλίες, και προσωπικά ρεσιτάλ και έχει συνεργαστεί με άλλα όργανα σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση γνωστών εκπαιδευτηρίων και σε γνωστά επίσης μουσικά ιδρύματα της Αθήνας.

Σήμερα είναι καθηγήτρια κιθάρας στο ωδείο Kodaly όπου έχει δημιουργήσει μία κιθαριστική ομάδα από νέους ταλαντούχους κιθαριστές που με μαθήματα, σεμινάρια, παιχνίδια, συναυλίες και διαγωνισμούς κατακτούν εκτός από πανελλήνια βραβεία, δημιουργική έκφραση, ευγενή άμυλα και αλληλεγγύη μέσα από την τέχνη της κιθάρας.

Το 2015 δημιούργησε το κιθαριστικό σύνολο Piratas de la guitarra το οποίο παρουσιάστηκε σε κιθαριστικά φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και τιμήθηκε με 3ο Βραβείο μουσικής δωματίου το 2019 στο διαγωνισμό κιθάρας του Παλαιού Φαλήρου.

Είναι επίσης συγγραφέας με έντονη καλλιτεχνική και εκδοτική πορεία. Έχει εκδώσει έως σήμερα 13 παιδικά βιβλία και 2 βιβλία ενηλίκων από τις εκδόσεις Μίνωας, Κέδρος, Παπαδόπουλος, Ελληνικά Γράμματα και Πνοή, 2 παιδικά cd με τραγούδια σε στίχους και μουσική δικής της από τη δισκογραφική εταιρία Αcroasis και έχει συμμετάσχει με κείμενα της στο βιβλίο Το πρώτο μου βιβλίο για κιθάρα με νότες ζωγραφιές και παραμύθια από τις εκδόσεις Νάκας.

Έχει κάνει την απόδοση στα ελληνικά του λιμπρέτου της τσέχικης παιδικής όπερας Brudibar των Krása and Hoffmeister που κυκλοφόρησε σε cd από την δισκογραφική εταιρία Acroasis με την συμμετοχή της ορχήστρας νέων της ΕΡΤ και της παιδικής χορωδίας του ωδείου Kodaly και που ανέβηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από μουσικά σχολεία της χώρας και από την Όπερα Δωματίου Κέρκυρας.

Το Γενάρη του 2021 το παιδικό της μιούζικαλ Ο Μίμης ο Πατούσας τιμήθηκε με 3ο βραβείο στον 39ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην κατηγορία θεατρικού έργου.

Το Φλεβάρη του 2021 το παραμύθι της Τα παιδιά της θάλασσας τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της δημοτικής βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στην κατηγορία παιδικό παραμύθι.

Scroll to Top