Άγγελος Νικολόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα κοντά στους Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου και Ανδρέα Παλαιολόγο και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική σε Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ουγγαρία.

Η μουσική δωματίου, η σύμπραξη της κιθάρας με άλλα όργανα σε διαφορετικά είδη μουσικής, από την Αναγεννησιακή μέχρι τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό και η παρακίνηση συνθετών να γράψουν νέα έργα, χαρακτηρίζουν την μουσική του πορεία.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των σχημάτων , “Χορδές & Πέτρες” (Κιθάρα/Λαούτο, Πέτρες /Κρουστά ), “Αrte a Tre” (Φλάουτο – Βιολί – Κιθάρα) και “Duo Επίγονος” (φλάουτο-κιθάρα).

Στο ενεργητικό του καταγράφονται 4 cd, ηχογραφήσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, συναυλίες σε διάφορες χώρες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και κριτικές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών.
Η πολυετής ενασχόληση του με την διδασκαλία έφερε σαν καρπό την έκδοση των «Κιθαροζωγραφιών», μια σειρά βιβλίων για την εκμάθηση της κιθάρας σε μικρά παιδιά (www.kitharozografies.gr).

Επί 25 χρόνια έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του “Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης” καιδιευθύνει την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ. Υπήρξε εμψυχωτής και διευθυντής των φεστιβάλ “Εαρινές μουσικές ημέρες και “Κιθάρας Ωδή” του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Εκτός από την ενασχόληση με τη μουσική ασχολείται παράλληλα με την δημιουργική φωτογραφία και το web design. Συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις και φωτογραφικά events, ενώ φιλοτεχνεί ιστοσελίδες για οργανισμούς και εταιρείες.

Είναι διευθυντής της «Στοάς του Βιβλίου».

Scroll to Top